IMG_168090984571744

Scrisoare deschisă adresată Președintelui FRF

Aviz celor care vor prelua cele spuse aici. NU SAR LA GÂTUL NIMĂNUI, cum bine vă place să vă începeți articolele. Spun şi eu o părere şi îmi permit să o fac, din postura unui simplu om care joacă fotbal de 28 de ani şi susține Naționala de Fotbal a României de tot atât timp.>>

“Dragă” PREŞedinte al F.R.F, ți-am urmărit evoluția de când ai intrat în domeniul fotbalului. Nu de puține ori, te-am susținut pentru diferite acțiuni, când conduceai Federația de Minifotbal, un sport la care Naționala Artiştilor Fotbalişti a contribuit din plin ani la rând, pentru ca tu şi altii să vă băgați bani în buzunare. Te-am susținut în diferite acțiuni, pe care le-am considerat nobile, pentru că era vorba de sportul în şcoli. Mă sunai constant şi întotdeauna, ți-am răspuns promt. Azi ai ajuns PREŞedintele Federației Române de Fotbal şi ai uitat să mai răspunzi la telefon celor care cândva îți făceau favoruri fără niciun interes. A răspunde la telefon e un gest de politețe, mai ales că te sunam din partea Naționalei Artiştilor Fotbalişti, Campioană Mondială anul acesta la Moscova.

Nu îți ceream nimic,ne doream să sărbătorim împreună un succes inegalabil în fotbalul românesc indiferent de nivel. Apoi ai promis un meci pe National Arena cu reprezentativa Artistilor Ruşii, lucru care nu s-a mai întamplat, pentru că nu ştii să răspunzi la telefon şi drept urmare nu eşti serios. Dar oare ce ma mai miră toate acestea, când ai avut impertinența de a te lua de Hagi?

Deşi nu-mi place de Pițurcă ca selecționer (ca om nu am nimic cu el şi macar el a avut rezultate cândva ca jucător şi ca antrenor), nu e corect să încaseze el toate cele, din cauza rezultatelor slabe ale fotbalului românesc. Nu el antreneaza echipele de club, nu el e de vina că nu avem centre de calitate pentru copii şi juniori la nivel național. Că sportul şi în speță fotbalul în şcoli e cvasi inexistent. Vina lui e selecția dubioasă şi alcătuirea părtinitoare a echipei.

Cu tine la timonă Fotbalul Românesc o să ajungă departe, departe în Triunghiul Bermudelor. Eşti mult prea Crud pentru a conduce o federațire atât de importantă pentru țară. Acest sport aduce glorie, bucuria maselor şi bani. Toate astea se pot întâmpla şi în România. Am demonstrat-o în 90′, 94′, 98′ şi 2000 cu Naționala. Dar lasă mă să cred Răzvane, că tu o să ne îndepartezi de tot ce e mai frumos în fotbal… Nu uita, că nicio funcție din lume nu e veşnică. Dar stai liniştit, eşti tânăr la cei 30 de anisori ai tăi. Ai timp să înveți cum trebuie să faci lucrurile. Totuşi, nu ai vrea să nu îți faci stagiu pe noi?

Suntem mult prea încercați de soartă, ca nație, încât să-ți mai suportăm orgoliul şi nepriceperea.

P.S: Hai să nu ne supărăm aşa pe final. Îți mulțumim pentru cele 10 tricouri de departajare şi pentru cele 5 mingii (replici, nu originale, că nu îşi permite federația). Nu ştiu ce ne-am fi facut fără ele la Campionatul Mondial al Artistilor Fotbalisti ” Art-Fotball 2014″, de la care ne-am întors învingatori pentru noi şi pentru toată România.

Semnat, Kamara AlbNegru, jucător al Naționalei Artiştilor Fotbalişti (Campioană Mondiala 2014 şi Vice Campioană Mondială în 2013), de peste 12 ani…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>