1

Trecerea de pietoni, câmp minat?

 Câți oameni mai trebuie să moară pe trecerea de pietoni până când legea să hotărască să-i pedepsească pe aceşti şoferi inconsțienti, cu ani grei de închisoare, nu să scape așa cu 2 sau 3 ani?

Deunăzi, un cetățean, șofer inconştient, a călcat un copil şi dădaca lui pe trecerea de pietoni din fața blocului lor. Bilanțul a fost îngrozitor. Copilul de numai 5 ani a murit în urma impactului, iar femeia a ajuns la spital cu mai multe traumatisme.

Ce spun autoritațile? Nimic concret…

Ce spune şoferul inconștient?  

– Nu i-am vazut, mă uitam după telefonul mobil.

De când telefonul mobil a devenit mai important decât siguranța celor din jur? În ce lume trăim? Nu cer să fie linşat sau executat un om care a comis o asemenea faptă, îl va judeca Dumnezeu la momentul oportun, dar el trebuie să-şi primească o pedeapsă justă şi pe pământ. De la 10 ani în sus, ar merita să primească orice nebun care nu stăpânește Codul Rutier şi omoară oameni pe trecerea de pietoni.

Nu există scuze pentru aşa ceva. Ne facem griji pentru regimul armelor şi muniților, dar uităm de cele mai periculoase “arme ambulante”, care circulă pe şosele patriei. Suntem țara cu cele mai multe accidente din Europa! Ce e de făcut ştim şi noi. Ce se va întâmpla? Nu ştie nimeni. Normal ar fi să nu conteze cine eşti, câți bani ai în cont… ai gresit, plăteşti! Eu aș spune că o asemenea faptă ar trebui să fie încadrată la omor sau crimă prin imprudență, astfel va fi aspru pedepsită în ani de închisoare şi retragerea permisului de condus pe viață. Şoferii ar fi mult mai atenți în trafic şi pietonii în siguranță.

Nu vreau să ştie careva ce însemnă să iți moară cineva drag aşa de brusc sub mâna unui om inconştient. Inconştiența are un preț, iar legea ar trebui să stabilească unul cât mai usturător… Asta e singura soluție viabilă.

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>